finns det

Något godare än GEISHA?!;) Här alla fantaster hitta ja lixom många andra receptet på egna!! Geisha är en chokladkaka som innehåller en härligt krämig hasselnötsnougat. Jag tog saken i egna händer och provade ett eget recept. Nougaten är lätt att få till. Rosta hasselnötter i en stekpanna och ta av skalen, sen smälter du choklad och blandar tillsammans med nötterna, mixa ihop och rör i lite florsocker, done! På nougaten vilar ännu mer choklad, hälften mörk och ljus. Tänk på att använda bra kvalite när du jobbar med choklad så man slipper att temperera chokladen, sen är det så mycket godare med en härligt god choklad med kärlek.   GEISHA   NOUGAT 1 dl hasselnötter 0,7 dl florsocker 130 g ljust choklad   CHOKLADÖVERDRAG   70 g mörkt choklad 30 g ljust choklad   GÖR SÅHÄR   Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Akta så du inte bränner dem. När skalen börjar lossna så är de färdiga. Häll nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalen. Smält ljust choklad i ett vattenbad eller i micron. Häll i nötterna och mixa ihop. Tillsätt florsocker. Ta fram en form. Jag använde en avlång form 20*15 cm. Om ni vill ha en tunnare geisha så ta en större form. Lägg i bakplåtspapper. Tryck i nougaten.   Smält sedan chokladöverdraget. Ta fram en värmetålig skål och smält den ljusa och den mörka chokladen. Häll på nougaten. Låt stå minst 20 minuter i frys. När du trycker fingret på chokladen så ska den vara hård. Skär i önskade bitar.

Kommentera här: